Titt inuti

Odlingen är i full gång i växthuset, G har snickrat ihop lådorna och det växer tomater, gurka, paprika, vindruvor, squash, sallad, lök, chilli, basilika och lite blommor :)

Bord och stolar finns för att hänga för middag eller vinkväll. Men det är inte bestämt vad vi exakt ska ha för möbler, så det är lite provisoriskt. Det ska även målas här inne oxå! Vi gynnade en ljuskrona av en farbror som skulle flytta, vi båda gillar ju koppar och mässing så vi blev helt till oss när vi såg den i hans garage...

 

Rött

Nu har växthuset blivit rött och är snart färdigt! Nästa steg är att skära ut fönster som ska vara på gavlarna högst upp, sen upp med stupränna och hörnlister. Sen kommer inredningen :)

Etapp 4, fönster och målning

Ja nu har sommaren kommit till koloniträdgårdarna och vi börjar närma oss ett växthus.
Här under är mitt lilla fågelbad som jag ärvt av min farmor, en lyxig oas för de små =)
Hammocken som jag fyndade på blocket har fått sin plats och körsbärsträdet är i full blom.
 
Växthuset har fått upp nästan alla fönster runt om och lite panel, så jag tog hjälp av Maria och Caroline för att grundmåla lite... 
Det ska bli rött i slutändan men fick en vit grundfärg pga att vi inte ville använda falu rödfärg. För den färgar av sig lite. Har man den behöver man inte grunda, men nu ska det blandas ihop en röd färg som ser ut som falu, därav grundat med vitt.
Fick visst lite proffshjälp från Flügger och Danne =)
                                       
Caroline hjälpte mig att måla lilla staketstumpen oxå!